MenuSchema's


Zoek Boeken

Zoeken naar:
Mijn BoekenResultaat Boeken[Nieuwe invoer]
Gevonden: 5
<<, -5, <, 1, 2, 3, 4, 5, >, +5, >>
[2005-12-13]
Op dun ijs.[2005-10-02]
Elementaire trainingsleer en trainingsmethoden[2005-07-31]
Voeding en Sport[2005-07-31]
Het complete schaatsboek voor jong en oud[2005-07-31]
Handboek wedstrijdschaatsenHandboek wedstrijdschaatsenAuteurs: Henk Gemser, Jos de Koning en Gerrit Jan van Ingen Schenau

Handboek wedstrijdschaatsenTitel: Handboek wedstrijdschaatsen
Auteurs: Henk Gemser, Jos de Koning en Gerrit Jan van Ingen Schenau
Categorie: Organisatie, begeleiding, sportmassage
Uitgever: Eisma Businessmedia bv
ISBN: 9074252737
Verschijningsdatum 6/2000
Bindwijze Gebonden
Aantal pagina's 257 blz.
Genre Sport en spel:
sportorg. begeleiding/verzorging (prof.) - incl.
Trefwoorden Schaatssport
Annotatie 1e dr.: 1987. - Met reg.
Prijs € 27,50Recensie Bruna

In dit handboek wordt het wedstrijdschaatsen vooral vanuit een sportwetenschappelijke hoek belicht. Na een korte geschiedschrijving wordt uitvoerig ingegaan op techniek, training en tactiek van het schaatsen. Ook krijgen psychologische, biomechanische en fysiologische aspecten van het schaatsen, alsmede voeding, materiaal en sociaal-maatschappelijke begeleiding alle aandacht. De schrijvers zijn allen verbonden met het wedstrijdschaatsen en hebben ieder op hun vakgebied een bijdrage geleverd aan dit boek, dat als een standaardwerk kan worden beschouwd. De auteurs hebben gepoogd de materie voor iedere geïnteresseerde lezer toegankelijk te maken, maar zijn daarin niet echt geslaagd. Het boek is met name bestemd voor de schaatstrainer, voor wie het overigens een pittig leerboek is. De uitgave oogt bijzonder verzorgd en is voorzien van talrijke illustraties, waaronder ook veel kleurenfoto's. Een index is aanwezig, een literatuuropgave ontbreekt echter. Deze druk is geactualiseerd.

         

Recensie NNBH

Bij het aanschouwen van de televisiebeelden lijkt het rijden van een wereldrecord bijna eenvoudig. 'Gewoon' 25 keer een rondje van 31.5 en het record staat. Het bereiken van een optimaal prestatieniveau is echter een zeer complexe aangelegenheid waar een grote gedrevenheid en deskundigheid van sporter en begeleiding voor nodig is. In ons land is de laatste decennia een enorme hoeveelheid kennis opgebouwd over de achtergronden van het schaatsen. Nergens ter wereld is zoveel praktijkervaring aanwezig als hier. Nergens ook wordt zoveel wetenschappelijk onderzoek naar het schaatsen verricht. Wetenschappers en trainers hebben veel van deze kennis en kunde in dit boek verzameld. Naast een uitvoerige behandeling van de techniek en de biomechanica van het schaatsen, wordt in dit boek ruimschoots stilgestaan bij de inspanningsfysiologie, trainingsleer en medische begeleiding. Het mag duidelijk zijn dat dit boek niet compleet zou zijn zonder hoofdstukken over coaching en de mentale conditie van de schaatser. Kortom: een boek wanneer rondjes 31.5, rondjes 30.5 moeten worden!

Publicatiedatum: 2005-06-07

Bron: Noord Nederlandsche Boekhandel

Advertenties