MenuSchema's


Zoek Nieuws

Zoeken naar:
Mijn NieuwsResultaat Nieuws[Nieuwe invoer]
Gevonden: 7
<<, -5, <, 1, 2, 3, 4, 5, >, +5, >>
[2008-02-01]
Leenstra rijdt zich in kijker van grote ploegen[2008-01-15]
Margot Boer ontbreekt op WK sprint[2008-01-15]
Jan Maarten Heideman Test FlevonIce.[2007-10-30]
Selectie Gelderse Jeugd bijeen.[2006-11-29]
Video materiaal TVM schaatsploegMargot Boer ontbreekt op WK sprintSchaatsster Margot Boer heeft vanwege een enkelblessure een streep door het wereldkampioenschap sprint in Thialf, komend weekeinde, moeten zetten. De rijdster van DSB heeft last van een infectie aan de rechter enkel, waardoor ze dinsdag een operatie moet ondergaan.

inds haar komst bij de formatie van Jac Orie, afgelopen zomer, had Boer al last van een zwelling bij de enkel. De begeleiding dacht het probleem onder controle te hebben door haar schoen aan te passen. In aanloop naar de NK sprint ontstond er plots toch een wondje, dat twee weken geleden uitmondde in een infectie. Toen ook een antibioticakuur niet baatte, was een medische ingreep onvermijdelijk. En daarmee kon Boer meteen haar hoogtepunt van het seizoen, de WK sprint in Thialf, vergeten.

,,Dit is zonde'', reageerde coach Orie. ,,We dachten het onder controle te hebben, maar steeds ging het toch mis. Erg vervelend.''

Boer wordt morgen in de Isala-klinieken in Zwolle geopereerd. Het gebied rond de infectie zal worden opgemaakt en gespoeld. Aangezien de kans op snel herstel niet groot is, komt de schaatsster mogelijk dit seizoen niet meer in actie. Boer is al de tweede rijdster die lange tijd vanwege een blessure afwezig zal zijn. Vorige maand kon Laurine van Riessen het seizoen als verloren beschouwen, nadat ze door een ongelukkige actie een pees scheurde.

De plek van Boer zal tijdens het WK sprint door reserve Paulien van Deutekom, die afgelopen weekeinde nog zilver won op het EK allround, worden ingenomen.

Publicatiedatum: 2008-01-15

Bron: KNSB

Advertenties