MenuSchema's


Zoek Kranten

Zoeken naar:
Mijn KrantenResultaat Kranten[Nieuwe invoer]
Gevonden: 18
<<, -5, <, 1, 2, 3, 4, 5, >, +5, >>
[2009-01-21]
Kemkers wil veiliger bochtkussen.[2009-01-21]
Kemkers: Schaatsers helm op.[2009-01-21]
Complimenten voor Jac Orie.[2009-01-13]
Nederland wil bochtenregel aanpassen[2008-01-16]
Innosportlab luidt nieuw tijdperk in.Nederland wil bochtenregel aanpassenNederland wil bij de internationale schaatsunie ISU erop aandringen de inmiddels beruchte bochtenregel minder streng toe te passen.

HEERENVEEN (ANP) - Nederland wil bij de internationale schaatsunie ISU erop aandringen de inmiddels beruchte bochtenregel minder streng toe te passen. Bondscoach Wopke de Vegt maakte dat zaterdag, een dag na de diskwalificatie van de Italiaanse topper Enrico Fabris op het EK allround in Thialf, bekend.

Het zogenoemde insnijden van de bocht (een rijder komt met zijn schaats in de andere baan) wordt sinds dit seizoen zwaar bestraft. Ook al komt een schaatser een millimeter over de lijn, hij wordt direct gediskwalificeerd. Volgens bondscoach De Vegt en KNSB-topsportmanager Arie Koops is de sport niet met deze regel gediend, omdat een rijder nauwelijks voordeel heeft van die actie én een overtreding zeer moeilijk waarneembaar is.

De Nederlanders pleiten daarom voor het geven van een tijdstraf òf het uitdelen van een gele kaart bij een eerste overtreding. De Nederlandse delegatie zal op korte termijn een voorstel op schrift stellen en dit overhandigen aan de Noor Tron Espeli, hoofd van de technische commissie van de ISU.
 

Publicatiedatum: 2009-01-10

Bron: De Gelderlander

Advertenties