MenuSchema's


Zoek Kranten

Zoeken naar:
Mijn KrantenResultaat Kranten[Nieuwe invoer]
Gevonden: 18
<<, -5, <, 1, 2, 3, 4, 5, >, +5, >>
[2009-01-21]
Kemkers wil veiliger bochtkussen.[2009-01-21]
Kemkers: Schaatsers helm op.[2009-01-21]
Complimenten voor Jac Orie.[2009-01-13]
Nederland wil bochtenregel aanpassen[2008-01-16]
Innosportlab luidt nieuw tijdperk in.Complimenten voor Jac Orie.AMSTERDAM - Simon Kuipers is na de WK sprint in Moskou de nieuwe lijstaanvoerder van het klassement Schaatser van het Jaar. De DSB-sprinter ontving voor zijn bronzen medaille van jurylid Jos Valentijn bovendien de 25 bonuspunten.

"Het toernooi was een foutenfestival, maar Simon heeft over het geheel genomen een voortreffelijk toernooi gereden en optimaal geprofiteerd van de val van titelverdediger Lee", meent de oud-sprinter. "Internationaal gezien vond ik het jammer dat de echte sprinters de klus niet konden klaren. Shani Davis is een schaatser met unieke kwaliteiten, maar ik zie hem toch meer als een middellangeafstandspecialist dan als een pure sprinter."

Behalve over Kuipers is Valentijn onder de indruk van Margot Boer, die bij de vrouwen verraste met haar vierde plaats. "Margot verdient een heel groot compliment. Van de eerste dag zou je nog kunnen denken dat het een uitschieter was, maar op de tweede dag flikte ze het opnieuw. Jac Orie verdient als coach van Boer en Kuipers eveneens een pluim. Zes van de acht sprinters in Moskou kwamen uit zijn ploeg. Hij heeft opnieuw later zien dat hij de coach is met de meeste skills op sprintgebied. Het is jammer dat er met het oog op Vancouver niet door nog meer mensen van Ories kennis geprofiteerd kan worden. Wellicht ligt daar een mooie taak weggelegd voor Henk Gemser als chef de mission."

Wat betreft de discussie over de kwaliteit van de boarding als gevolg van de zware valpartij van Erben Wennemars meent Valentijn dat een onderzoek door de ISU op zijn plaats is. "Er zou eens gekeken moeten worden naar een soort van harmonica-effect, waardoor de boarding meebeweegt met de val en daardoor de impact vermindert."
 

Publicatiedatum: 2009-01-21

Bron: De Telegraaf

Advertenties